A méltán népszerű roletta


A roletta az egyik legnépszerűbb, legrégebben használt belső árnyékoló

 

Az egyszerűség és könnyű működtetés a roletta rendszereket az árnyékolástechnika klasszikus kedvencévé emelte. Titka a széleskörű felhasználhatóságában rejlik. Minden enteriőr típus kiegészítésére alkalmas, ezért a klasszikus lakberendezéstől egészen a minimalista, letisztult stílusig megállja a helyét.

domestic_product_787x402_roller_feathered_friends

A roletta helyigénye kicsi, egyszerű a kezelése. Trendi színekkel, különleges anyagstruktúrákkal, minták számtalan változataival gyönyörködtet meg minket.
Az egyszerű műanyag konzoloktól a fém konzolokig, az antracit, bronz, inox, króm színekből válogathatunk, de még a gyöngylánc színe is harmonizál a roletta rögzítő tartókkal. Sőt kapható hozzá színben és stílusban megfelelő designsúly.

Roletta, belső árnyékolás

Felszerelhetjük akár az ablak káva fölé az oldalfalra vagy a mennyezetre. Egyszerűségével, kevés hely igényével otthonunk modern árnyékolója lesz. Elrejthetjük a karnisoknak kialakított mennyezeti takarásban, kombinálhatjuk akár ráncolt fényáteresztővel, sötétítő függönnyel. Egy egyszerű mozdulattal a gyöngylánc működtetésével könnyedén fel- vagy éppen letekerhetjük a textíliát. Nagy előnye a rolettának, hogy kint tartja a hőt, így otthonunkban ideális hőmérsékletet biztosít. A nyár közeledtével rendkívül praktikus felszerelnünk rolettát az ablakunk elé. Ha ezt megtesszük, csökkenthetjük otthonunk hűtésére fordított egyéb megoldások működtetését, mint a ventilátor vagy a légkondícionáló.

rolo-tengely
roletta

 

Roletta Működése

A roletták függőleges mozgatású szerkezetek. Legyen szó sima vagy tokozott, kézi mozgatású vagy motoros rolettákról, a működési elv ugyan az. A vízszintesen elhelyezkedő tengelyre tekeredik fel a textil, aminek legalsó végén egy súly, vagy egy vég profil találhatóMűködtetése egyszerű, és könnyed. Leginkább gyöngylánccal mozgatjuk a rolókat. A szerkezet egyik választható oldalsó konzoljában gyöngylánc segítségével tudjuk a textilt le és feltekerni a hengerre. Bármilyen állásban megállítható, így lehetőség szerint a beáramló fényt szabályozni lehet. Egyre népszerűbbek a motoros kivitelek,főleg irodaházak tárgyalóiban. Az elegáns és gombnyomásra működő roletták tökéletesen passzolnak az egyedi és modern stílusú épületekhez.A rugós vagy gyöngylánc-működtetésű alumíniumtengelyre impregnálással ellátott textília tekeredik fel, mely a választott anyagtól függően elérő mértékben szűri ki a nem kívánt világosságot. Az anyagok tekintetében különböző típusokat kínálunk.

A fényáteresztő roletta használata során napközben nem látnak be az ablakon, ugyanakkor a taszítja a szennyeződéseket, így a por vagy a kéznyomok szinte meg sem látszódnak rajta, továbbá gombásodás ellen is biztosított. Energiatakarékossági szempontból is van jelentősége, mivel roló szerkezethozzájárulhat fűtési és hűtési elektromos számláinak csökkentéséhez.

Az alábbi képeken néhány választható textilünk rolettákhoz:

rftr1443402 rfpr7988401 rfmarlene0300

Megnézem a választékot

Bentről kilehet látni a rolettán át, ám este lámpafénynél a belátás megakadályozására már nem alkalmas. Az árnyékoló textil a belátást meggátolja nappal és a este lámpafénynél is, de ehhez hozzátartozik, hogy mi sem látunk át az anyagon, bár a fényt viszonylag jól átengedi. Ezt a típust akkor használjuk leginkább, ha egy árnyékolóval szeretnénk megoldani a két funkciót.

  • Fényzáró textilt használunk, ha napos tájolású az ablakunk, ezzel jó néhány fokkal csökkenthetjük a szoba hőmérsékletét. Illetve hálószobákban, munkahelyen vetítésre használt termekben is nagyon jó szolgálatot tesz.
  • A napháló textil a napos tájolású helyiségekben a napsütés elleni védekezés egyik legpraktikusabb árnyékolója, hiszen sötétítés nélkül tudunk a az erős fény és hő ellen védekezni.
  • A bambusz textil a hagyományos vászon anyagon kívül egyre népszerűbb ez az úgynevezett natúr kollekció, ami természetes alapanyagból készül széles szín és mintázat választékkal.

A design súlyokról

Egy igényesen megtervezett enteriőr nélkülözhetetlen kiegészítője a függöny anyagával harmonizáló design súly. Minden zsinórral vezérelhető árnyékoló tartozéka egy fehér súly, ami igény szerint lecserélhető.

A roletták szerkezetei tartósak, a textilek között minőségbeli eltérés ugyan tapasztalható, de minden kép hosszú távú megoldást jelent ha beltéri árnyékolásról van szó. A folyamatos kutatások eredménye ként a roletta textilek folyamatos fejlődésen mennek keresztül, viszont szerkezeti elemeik mára egy jól működő kiforrott technikát képviselnek. Általánosságban elmondható, hogy a roletta egy tartós és hasznos beltéri árnyékoló. Amennyiben választása erre az árnyékolóra esik, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolat felvétel

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.