Textiliák a konyhában, étkezőben


Oly  sok minden történik ezeken a helyeken: az ételek előkészítésétől az elfogyasztásig, az utómunkálatokig, a vendéglátásig, sőt fontos családi beszélgetéseknek is a színhelye a konyha és az étkező. Gondoskodjunk a kényelemről is!

konyha1

A gondosan megterített és díszített asztalon felszolgált finom étel kétszer olyan jól esik mindenkinek. Nem csak a gyomor lakik jól, a lélek eltelik szépséggel.

konyha2

Díszíthetjük azonban akárhogy asztalunk, kitehetjük legszebb porcelánunk, csilloghat a nemes étkészlet asztali textil nélkül többnyire hiányos, befejezetlen hatású a látvány. Egy jól megválasztott asztalterítő, asztali futó, textilszalvéta segítségével azonban gyönyörű asztalt varázsolhatunk.

Mit mivel párosítsuk a konyhában és az étkezőben

A fapadló és a Gránit felületek szépek és praktikusak, ám az akusztikájuk igen csak nyers: kopog, csattan, csörömpöl. Ezt tompíthatjuk szőnyegekkel, puha textíliákkal. Az éles sarkok barátságtalanná teszik a helységeket. A kemény felületeket ellensúlyozzuk zaj elnyelő függönnyel és asztalterítővel, a székekre húzzunk bélelt huzatot, tegyünk párnát rájuk. A tér így otthonosabbá válik, jobban belesimul a lakás többi részébe.

Fények játéka a konyhában és az étkezőben

konyha3

A konyhában nemcsak dolgozunk, különösen akkor, ha egyterű az étkezővel és a nappalival. Ebben az esetben szabadidőnk egy részét is itt töltjük. Éppen ezért törekedjünk a lehető legtöbb fényre, ha lehet természetes fényre. Ha ez nem megoldható, meleg, sárgás fényű fali karokkal segítsünk a problémán. A stratégiai pontok munkafelület-, mosogató-, megvilágításáról feltétlenül gondoskodjunk. Az étkező asztal fölé lógatott lámpa megfelelő az esti étkezésekhez, de egy gyertyatartó az asztal közepén, vagy az étkezőt finom fénybe burkoló álló lámpa, hangulatról is gondoskodik.

Apróságok a konyhában és az étkezőben

A világos színek, a mázas csempék vagy a fényes, rozsdamentes acél felületek a sötét helységekben segítenek megtöbbszörözni a fényt. Nyomasztóan kicsi térbe kecses bútorokat, vékony lábú székeket, asztalokat helyezzünk el. Ha nagyobb a hely, jöhetnek a zömökebb darabok, különösen az étkezőasztal tekintetében. Egy masszív, jó anyagú étkezőasztal egy életre kiszolgál, a bővíthető típusoknak köszönhetően pedig akkor sem jövök zavarba, ha hirtelen nagyobb társaságot kell asztalhoz ültetnünk.

Tippek a hangulatos konyhához, étkezőhöz.

Kicsi és nagy lakásba egyaránt praktikus a kör alakú étkezőasztal. Ennek is létezik bővíthető változata, ha van elég helyünk hozzá, válasszuk ezt.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.